Veckans inspiration

Veckans inspiration

augusti 22, 2021 2 av Tova Pettersson

Vecka 34

Foto av Shiva Smyth från Pexels

Ibland upplever vi att vi sitter fast. Som att hur mycket och hur hårt vi än kämpar är det omöjligt att ta sig framåt. Dessa situationer tar tyvärr ofta väldigt mycket av vår energi utan att vi får den minsta utdelning tillbaka. Men vad är det som gör att vi hamnar där? Veckans inspiration denna vecka kommer handla om att befinna sig i ett flöde av mental och känslomässig balans och vad som sker inuti oss då vi upplever raka motsatsen.

***

Att befinna sig i fullkomlig balans med universum frambringar en av de mest underbara känslorna. Hur vi upplever balans ser förstås olika ut och jag kan endast tala för mig själv. Jag skulle beskriva balans som ett tillstånd där mentalt, känslomässigt och fysiskt välmående lever i symbios med varandra. Jag mår som allra bäst när min stressnivå är låg, när jag klarar av att hålla ett högt tempo och tagga till utan att kroppen blir överhettan och när känslorna väger jämt med varandra. Balans behöver inte betyda att endast känna positiva känslor utan jag ser det som att uppleva en lagom mängd av samtliga är det att sträva efter. Min fysiska kropp ska vilja röra sig och uppleva saker under dagen, sedan under kvällen bli allt tröttare för att senare tacksamt ta emot en hel natts vila. Vad är balans för dig?

***

Alla dessa tre komponenter, det mentala, känslomässiga och fysiska, är starkt sammankopplade och är samarbetet dessa emellan inte fullkomligt är det omöjligt att uppleva balans. En sån liten sak som smärta i vänster fot kan rubba balansen totalt. Smärtan gör att resten av kroppen inte får möjligheten att leva ut sina behov på samma sätt, sömnen blir påverkad och det är inte helt osannolikt att det också orsakar en känsla av missnöje. Du kan inte göra det som du brukar, kanske känner du dig som en börda på jobbet eller för dina barn? Det är inte helt omöjligt att du till och med kan behöva sjukskriva dig. Hur skulle det kännas?

***

I perioder då du upplever att livet går väldigt trögt, eller rent ut sagt står still är flödet mellan dig och universum blockerat. Det är vanligt att detta sker när rädslan för att saker och ting inte kommer bli precis som du tänkt dig får övertaget. Det kan också uppstå då något händer väldigt plötsligt eller då en situation tar en annan riktning än förväntat. Din uppgift när detta händer är att försöka släppa taget om rädslan för det okända och oväntade och tillåta dig själv att bara flyta med. Det är omöjligt att veta anledningen till allt du får möta genom livet men en sak du alltid oavsett vad kan vara säker på är att universum leder dig i rätt riktning. Våga släpp taget och låt resten bara ske! Jag lovar att du kommer bli överraskad över hur lätt livet kan vara.

***

Tack för denna vecka!

***

Eftersom jag tog upp ett exempel som innefattade problem med vänster fot kommer här nedan kortare utdrag ur boken ”Kroppen talar till dig” (Lise Bourbeau, s.137).

”Fotproblem visar på svårighet att hitta sätt att gå framåt i livet. Antingen stoppas du av rädsla, eller av att du känner dig hindrad av andra. Du är osäker på vilken riktning du ska välja.”

Det kan vara så att du känner dig fast på en plats, eller inte hittar din bas, känner det som om du står och stampar på samma ställe eller vandrar i cirklar.”

”Din kropp meddelar dig nu att du måste släppa taget och gå vidare i glädje […], ha mer förtroende för universum och din egen intuition.”

Följ och gilla oss gärna 🙂