Veckans inspiration

Veckans inspiration

augusti 16, 2021 0 av Tova Pettersson

Vecka 33

Foto av Mark Edell från Pexels

Hur långt är du villig att gå för att nå dit du vill? På den frågan svarar nog många relativt snabbt att de är villiga att gå nästan hur långt som helst för att få allt de drömmer om. Sen kommer frågan om hur mycket är du villig att kämpa och vad du är beredd att offra för att nå dina mål? Vissa svarar lika självklart även på dessa frågor men tyvärr brister det redan här för de flesta. Det är något jag kan se framförallt hos kvinnor, unga som äldre. Vad beror detta på? Min teori är att på grund av att vi kvinnor sällan sätter våra egna behov främst är vi väldigt snabba med att i situationer där vi står i centrum för en stund genast börja förhålla oss till omgivningen. Konsekvenstänket kickar in, vad ska andra tycka? Är det meningen att kvinnor ska syssla med sånt här? Tänk om jag inte klarar av det? Min chef skulle bli så besviken om jag slutade, dottern har ju fotbollsträning på torsdagar…Ursäkterna är oändliga. Vi ska ständigt visa hänsyn, hålla oss ur vägen, vara till lags och anpassa oss efter andras behov. Det är inte konstigt om vi upplever att vi aldrig riktigt når dit vi vill eftersom alla dessa åtaganden gör vägen mot målet mycket längre. När det inte bara är våra egna hinder vi behöver ta oss förbi utan samtidigt ska ta på oss uppgiften att lösa alla andras problem samtidigt kan vi inte förvänta oss klara av att uppnå våra egna mål.

***

Veckans budskap var för mig väldigt tydligt! Kör ditt eget race och möjligheterna är oändliga! Jag vill att veckans inspiration ska vara en riktig tankeställare. Jag vill inspirera dig till att se över ditt liv, är du missnöjd med något? Hur önskar du att din livssituation såg ut? Varför ser den inte ut som du önskar? Ta reda på vad som som hindrar dig från att känna dig tillfreds. Väl framme vid detta stadie kan du med ganska stor sannolikhet dra en slutsats över vad du behöver göra för att nå fram.

***

Denna vecka tar vi med oss havsörnens budskap ”Öppna upp för förändring på alla plan. Min gåva är förnyelse. Här handlar det om att bejaka nya områden, till exempel nya arbetsområden, nya tankesätt, nya idéer mm.” Det är precis det här vi vill ha med oss in i hösten! Örnen är en mycket stark och självständig fågel som vi ofta ser flyga högt på himlen. Örnen visar sig för att påminna oss om att leva våra liv till fullo. Tiden är här för dig att bredda dina vingar och flyga högt och stolt. Bryta dig fri från det som länge känts tungt och jobbigt, iaktta dina svårigheter och rädslor från ovan och tillåt dig själv att segla fritt för en stund. När du befinner dig här uppe får du se ditt liv och vad som sker i det från ett annat perspektiv och du får möjligheten att fatta bra, effektfulla beslut. Är du redo att ta ditt liv till nya höjder? Universum finns med dig hela vägen!

***

Tack för denna vecka och stort lycka till!

Följ och gilla oss gärna 🙂