Veckans inspiration

Veckans inspiration

augusti 9, 2021 0 av Tova Pettersson

Vecka 32

Foto av Karolina Grabowska från Pexels

Tålamod är A och O! Det du önskar är påväg att slå in ha bara tålamod!

***

Hösten närmar sig med stormsteg och vi är framme vid den tiden på året många ser som den faktiska starten på det nya året. Semestrarna är över för de flesta, batterierna är laddade och många rent ut sagt exploderar av all inspiration och motivation som samlats under ledigheten. Det är alltid rätt tid att introducera sig själv till nya rutiner, vanor och projekt. Jag vill återkomma lite till förra veckans inlägg och påminna om att allt det vi gör just nu gör vi för att bygga upp någon långsiktigt, stabilt och hållbart. Det gäller alla kategorier, allt från relationer till vardagliga vanor. Processen när vi bygger upp något som ska hålla på sikt sker inte över en natt utan tar både tid och energi. Det är precis så vi vill att det ska vara. Den långa processen ger oss utrymme att lära känna oss själva, stärka självkänslan, självkontrollen och tilliten till vår mentalitet.

***

Strävar du fortfarande efter snabba lösningar behöver du tänka om! Jag förstår din frustration och jag vill inget hellre än att dina önskningar ska slå in men tiden är inte inne riktigt än…Det är inte för att universum känner för att spela dig ett spratt eller njuter av din desperation. Det betyder att det fortfarande finns okända faktorer kvar du behöver möta innan det är dags. Du är på rätt väg och det dröjer inte en evighet innan du är framme. Försök under tiden att glädjas åt det livet har att erbjuda för stunden vänta in framtiden tålmodigt!

***

Ser du det nya arbetsåret som ett tillfälle att börja med allt det där du alltid pratar om att du vill göra? Det här är till dig! Så länge du känner inspiration och glädje är det bara att köra på men du ska aldrig någonsin påbörja något av fel anledning. Höstens alla nya åtaganden brukar för mig tyvärr ofta resultera i någon slags jakt efter det perfekta livet, vilket ganska snabbt tar bort all glädje och inspiration som fanns där från början. Gränsen mellan balans och att ta på sig för mycket är hårfin vilket gör det så extremt svårt att upptäcka när det är påväg att rinna över innan det faktiskt gör det. Jag vet att det inte finns någon där ute som vill bränna ut sig så fort det nya året börjar. Nytändningen ska utnyttjas till max och du vill kunna drivas framåt med hjälp av all ny, fräsch inspiration och energi så länge det bara går. Mitt tips är att samla ihop dina nya mål och ambitioner oavsett vad de gäller och titta på dem med realistiska ögon. Allt det du vill åstadkomma redan imorgon ska du sedan flytta fram i kalendern, 3, 6, 12 månader framåt och därefter skapa en plan för hur du ska nå dit. Är du inte villig att lägga ner tid på dina mål är det förmodligen inte så viktigt för dig som du trodde vilket troligen innebär att du tänkte göra det av helt fel anledning.

***

Tack för denna vecka!

Följ och gilla oss gärna 🙂