Veckans inspiration

Veckans inspiration

juli 26, 2021 1 av Tova Pettersson

Vecka 30

Denna vecka inleder vi med att lyssna till vad delfinen har att säga.

”Livet ska vara roligt. Min gåva till dig är att ha roligt. Du behöver mer kul i ditt liv”

Djurens språk (2021), Solöga

***

Finns det något i ditt liv som du upplever håller dig tilllbaka? Känns det som att du inte längre lever fullt ut och som att du och ditt liv har mycket mer potential än vad som ges utlopp för just nu? Denna vecka är jag här för att pusha dig till att göra en förändring och sluta låta saker stå i vägen för dig och din lycka.

***

Människan stöter ständigt på hinder och utmaningar genom livet, alla gör det och kommer alla fortsätta att göra det. Det är helt enkelt bortom vår kontroll. Det vi däremot kan kontrollera är vår inställning till dessa hinder och framförallt hur vi väljer att tackla dem. Stannar vi kvar och kämpar för vår sak eller vänder vi om i hopp om att finna en enklare väg trots rädslan för att gå miste om det fantastiska som väntar på andra sidan. Jag måste understryka att ”vända om” och ”ge upp” inte är fel och definitivt aldrig något att skämmas över. Utmaningar vi stöter på är sällan anpassade efter den plats vi befinner oss på i livet. Det är omöjligt att förvänta sig att alltid ha energin och den mentala styrkan för att klara av att tackla vad som än kommer i vår väg. Det jag tror är viktigt att vara extra uppmärksam på är om det finns något samband mellan de prövningar vi väljer att vända ryggen till. Det är ganska troligt att det ofta rör sig om liknande situationer där vi låter våra rädslor ta över.

***

Jag kämpar mycket med rädslor. Jag är rädd för att göra fel, göra bort mig, misslyckas. Jag är rädd för vad andra ska tycka, vad andra inte ska tycka, för att komma sent, inte hitta, råka få en stor fläck på byxorna som alla andra ser med inte jag…Listan är lång och efter att ha radat upp några mina rädslor såhär blir det om inte ännu mer tydligt hur mycket plats de fått ta mitt liv. Jag vill ändå påstå att jag inte låter mina rädslor hindra mig från att uppleva livet men tyvärr är jag ganska säker på att de styr mitt liv mycket mer än vad jag tror. När jag är medveten om allt jag är rädd för hur kan jag då vara så säker på att valen jag gjort i livet hittills baserats det jag verkligen velat göra och inte mina rädslor?

***

Tiden är inne för dig och mig att gå vidare, lämna det gamla bakom oss och ge oss ut för att söka efter något mer meningsfullt. Vi är inte rättvisa mot oss själva om vi stannar en minut till på den här platsen där vi låter oss själva bli begränsade. Ett enkelt steg att börja med kan vara att börja säga JA till allt som känns spännande och lite läskigt och NEJ till allt som orsakar en obehaglig känsla i magen.

***

När du kommit såhär långt in i texten det du förmodligen redan precis vad som hindrar dig från att ta dig vidare. Till dig vill jag säga att det inte längre finns plats för några undanflykter. Vad du än behöver göra, konfrontera chefen, bryta kontakten med en vän, avsluta en relation, flytta till en annan stad, säga upp dig, skilja dig, dyka med hajar, är det dags att komma till handling, bryta gamla negativa mönster och undvika ”den lätta vägen” för den tar dig ingenstans. It´s your time to shine!!

***

Tack för ännu en vecka och tack för att du tagit del av veckans inspiration! Fortsätt njut av sommarvärmen så hörs vi om en vecka igen!

Följ och gilla oss gärna 🙂