Veckans inspiration

Veckans inspiration

juni 14, 2021 0 av Tova Pettersson

Vecka 24

”Det är när vi tillåter oss själva att ägna oss åt sådant vi inspireras av vi lägger grunden för ett långt, lyckligt och hållbart liv”.

***

Förra veckan valde jag att inte publicera något inlägg av den enkla anledningen att inspirationen till att skriva aldrig kom. Jag satte mig ned framför datorn gång på gång och försökte skriva om det första jag kom att tänka på och jag tog hjälp av oraklelkorten men det tog tvärstopp och tillslut fick jag acceptera att det inte skulle bli något inlägg för vecka 23. Men den här händelsen fick mig att inse varför det är så viktigt att saker vi gör för oss själva, vår hälsa och utveckling aldrig ska tvingas fram. ”Var sak har sin plats” säger Alfons Åbergs pappa och jag skulle vilja utveckla det och tillägga att var sak också har sin tid och tar sin tid. Jag har tidigare skrivit om att kroppen ofta är tydlig med att tala om när saker inte är rätt för oss genom att göra motstånd. Att känna motstånd behöver dock inte alltid betyda att dit vi var påväg inte är rätt väg för oss men det visar att vi kanske inte är fullkomligt redo för nästa steg ännu.

***

Jag tror starkt på att våga utmana sig själv, kliva ut ur den komfortabla boxen och våga satsa med risken för att misslyckas. Det är sådana upplevelser som får oss att utvecklas och växa men att tvinga oss in i situationer där motståndet är uppenbart riskerar hela upplevelsen att bli onödigt utmanande, slitsam och jobbig när den istället potentiellt kan vara lättsam, inspirerande och rolig om vi bara vågar lita på att rätt tid för att ge sig in i det nya kommer.

***

Förutfattade meningar om vad vi som individer bör ägna oss åt för ett hälsosamt och meningsfullt liv kan i många situationer ställa till det för oss och det som är menat att verka positivt på våra liv ger istället motsatt effekt på rund av att vi generaliserar och tror att vi mår bra om vi bara lever efter samma mall som alla andra. Någonstans långt där inne är vi medvetna om att den här mallen inte existerar eftersom alla människor har helt olika förutsättningar vilket helt logiskt innebär att alla har olika behov. Trots vetskapen om detta strävar väldigt många, inklusive jag, mot den ”perfekta livsstilen” som samhället målat upp som den enda meningen med livet. Karriär, barn, pengar, resor, fester, dieter, utseendeideal och social makt. Människan måste sluta leva med antagandet att ”har jag bara allt det där kommer jag äntligen få vara lycklig” och genast börja lyssna till sitt inre och våga stå emot trycket utifrån. Målet ska aldrig vara att passa in i en mall som dessutom någon annan än du själv skapat. Målet ska alltid vara att finna lyckan inuti oss själva och det är bara möjligt om vår inre röst får ta större plats än samhällets skadliga, starka, monotona stämma.

***

Det är när vi tillåter oss själva att ägna oss åt sådant vi inspireras av vi lägger grunden för ett långt, lyckligt och hållbart liv. Ägna din tid åt det du vill just i denna stund, sluta kämpa emot och försöka övertyga dig själv om att du borde prioritera annorlunda. Skäms inte över att saker utanför jobbet känns mycket viktigare just nu. Sluta tro att jorden går under om hemmet förblir stökigt några veckor till för du lagt all din fria tid på ett av dina intressen. Glöm inte bort att det är du som är regissören i ditt liv och hur klyschigt den är låter kan du göra precis vad du vill. Det är du som måste tysta din inre kritiker och sluta döma dig själv för att du lever ditt liv som du vill. Ta tillvara på inspirationen, följa med flödet och tillåt dig själv att glömma tid och rum för en stund. Du vill inte sitta en vecka framåt, när du är helt tom på inspiration och ångra dig. Var inte rädd för att uppslukas, våga dras med och surfa på vågen så längde den finns där för den känslan varar inte för evigt.

***

Tack för att du tog dig tiden att läsa veckans inlägg! Jag önskar dig en fantastisk vecka<3

Följ och gilla oss gärna 🙂