Veckans inspiration

Veckans inspiration

maj 24, 2021 0 av Tova Pettersson

Vecka 22

Bild: Foto av Andrew från Pexels

Låt dig inte begränsas av andras starka åsikter, gör det som känns rätt för dig. Upplever du att det din omgivning förespråkar inte tilltalar dig är det med stor sannolikhet inte rätt för dig. Det är viktigt att lyssna och visa respekt inför andras synsätt och livsval men att vara sann mot sig själv, sina visioner och sin filosofi är av ännu större vikt. I livet utanför pågår ständigt förändring. Vänner kommer och går, giftemål, barn, familjemedlemmar som försvinner iväg, karriärskifte, flytt…Livet är oförutsägbart, vilket är en av de faktorer som gör livet så underbart. Att inte veta och drömma sig bort och fantisera med nyfikenhet och spänning inför framtiden.

***

Jag har under hela mitt liv kämpat med rädslan för ensamhet.. Jag har alltid haft en mycket liten vänskapskrets och ofta spenderat somrar i ensamhet eller med den närmsta familjen. För barnet och tonåringen i mig har detta varit väldigt tufft i perioder och det kommer förmodligen ta tid innan jag fullständigt funnit acceptans till det faktum att detta är en av mina stora lärdomar jag kommer att genomgå under denna livstid. Samtidigt som klumpen i halsen gör sig påmind när jag sitter och skriver detta blir det allt mer uppenbart för varje dag som passerar att jag är menad att leva enbart för MIG. Jag vet att jag ska leva för MIN lycka, MIN passion och kärleken jag känner till MIG själv.

***

När jag målar upp min framtid framför mig ser jag glädje, karriär, barn, flytt, passion, resor, kärlek, företagande, inspiration och kreativitet. Det som fascinerar mig är att trots min stora rädsla för att leva i ensamhet är jag i dessa dagdrömmar fullkomligt oberoende av andra. Jag ser mig själv fullständigt självständig, stark, kraftfull, lycklig, unik och skarp med stark integritet. Och i allt detta ljus ser jag mig själv stå ensam. Riktar jag koncentrationen bakom mig går det att urskilja siluetter av familj, vänner och andra människor jag kommer möta under livets gång. Detta betyder inte att andra människor inte kommer ha en betydelsefull roll i mitt liv. Jag behöver andra för att förhålla mig till verkligheten och upptäcka saker om mig själv. Jag behöver andra för att tillfredsställa biologiska behov så som att socialisera, omhänderta och sprida kärlek för att uppleva livet meningsfullt. Men det är inte meningen att människor i min omgivning ska få ta större plats än jag själv.

***

Sträva efter att ha huvudrollen i ditt liv, dröm stort, sikta högt och älska passionerat men gör det aldrig för att tillfredsställa någon annan än dig själv.

Jag önskar dig en underbar vecka!

Följ och gilla oss gärna 🙂