Veckans Orakel v21 2021

Veckans Orakel v21 2021

maj 23, 2021 0 av Ulrika Lembke

Bild: Stora Gryten av Ulrika Lembke

§§§

Den här veckan känns speciell för mig. Jag vet inte om det är det att jag påbörjat försäljningen av min bonusmors sommarställe eller om det är den där fullmånen på onsdag som är en total månförmörklese dessutom. Bilden är tagen av mig på sjön där jag badat sedan jag var fem år gammal. I år blir jag fyrtionio så man kan gott säga att den här platsen varit med en stor del av mitt liv. Jag känner mig inte sorgsen och tung, jag känner att jag släpper i kärlek och vandrar vidare med mina minnen tätt omkring hjärtat. Ett av mina finaste minnen härifrån är faktiskt bara fem år gammalt och det gör det lite extra speciellt.

§§§

Jag sitter just nu i vardagsrummet i stugan och väntar på mäklaren. Det är lite grådisigt och fuktigt ute, men fåglarna kvittrar och det doftar vår. Ställ dig frågan den här veckan om vad det är som håller dig fast i livet. Vad är det som håller dig ifrån känslan av lycka och totalitet? Har du en föreställning om att livet skulle bli bättre med ett annat jobb? Eller är det så att du av någon anledning alltid längtat någon annan stans oavsett var du befunnit dig? Försök sedan att minnas dina lyckligaste stunder. Jag lovar dig att de stunder var lyckliga just bara för att du levde där och då, i nuet. Ge sedan dig själv tillåtelse att känna den lyckan nu, just här där du sitter när du läser detta. Låt det lyckliga minnet framkalla samma känsla en gång till och håll sedan fast i den. En känsla finns kvar hos dig så länge du ger den liv, oavsett om det är en positiv eller en negativ känsla så välj dina minnen med omsorg och minns med glädje, inte med sorg över att det är förbi. Ingen kan ta det minnet ifrån dig, någonsin. Efter du gjort detta så finns det bara en sak till att göra. Skapa nya lyckliga minnen nu, idag <3

§§§

Med kärlek i hjärtat bjuder jag in er till Veckans Orakel och Veckans fördjupning <3

Följ och gilla oss gärna 🙂