Veckans inspiration

Veckans inspiration

maj 10, 2021 2 av Tova Pettersson

Vecka 19

”Här och nu har du allt”

***

Jag bor på landet och varje dag på väg från och till hemmet stöter jag på många olika djurarter. Det är allt från fåglar av olika slag, hjortar i mängder, harar, ekorrar och även räven visar sig relativt ofta. Älgen däremot visar sig betydligt mer sällan. Under de fyra år jag bott här ute kan jag räkna på en hand de tillfällen då jag fått en glimt av skogens konung. Men nu i förra veckan visade han sig inte bara en, utan två gånger under samma bilfärd, vilket genast fick mig att förstå att älgen hade något viktigt att säga mig.

Älgens budskap lyder: ”Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet, först då befinner du dig i mitten av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv ur känslan av missmod. Välj att vara nöjd och din situation förbättras.”

Djurens språk av Carina Solöga (2006)

***

Detta budskap gav mig nya insikter. Förra veckans inlägg fokuserade mycket på att växa, utmana sig själv och slå sig fri i takt med vårens explosioner. Jag är nog inte ensam om att ständigt vara på jakt efter nya händelserika utmaningar. Jag startar gärna nya projekt innan jag hunnit avsluta mina nuvarande och i perioder upplever jag att inspirationen rinner över och det blir svårt att veta var jag ska göra av allt.

***

Denna vecka vill jag uppmana dig att stanna upp och titta på din livssituation ur ett annat perspektiv. Är du som jag väldigt van vid att rusa in i framtiden glömmer man lätt bort att uppskatta här och nu. Det är mer än okej att känna att man befinner sig på helt rätt plats. Våga njuta av lugnet och stillheten istället för att rusa in i något nytt bara för att du kan. Ge dig själv tillåtelse att vara nöjd en stund för det är du värd. Öva på att känna tilltro inför att det du behöver kommer till dig när tiden är inne.

***

Till dig som inte upplever att veckans budskap talar till just dig just nu vill jag påminna om att dina tankar har stort inflytande över vad du attraherar. Vill du ha positiv utveckling behöver du ha ett positivt tankesätt. Känner du att förra veckans inlägg stämmer bättre överens med var du befinner dig för tillfället gå gärna tillbaka och läs igenom det en gång till och låt dig inspireras så länge du behöver.

***

Avslutningsvis vill jag tacka för den fina responsen på förra veckans inlägg och hoppas att du ska fortsätta inspireras många veckor framöver.

Med det sagt önskar jag dig en fantastisk vecka!

Tova

Följ och gilla oss gärna 🙂