Veckans inspiration

Veckans inspiration

maj 2, 2021 2 av Tova Pettersson

Foto av Alexandru Dinca från Pexels

Vecka 18

När känslan av harmoni och tillfredsställelse lyser med sin frånvaro kan livet stundvis kännas hopplöst. Allt vi gör upplevs plötsligt helt sakna mening och vi börjar ifrågasätta alla våra tidigare livsval. Vi undrar om inte livet vore mycket bättre om vi valt en annan väg och redan före morgonens första möte önskar vi att vi sagt upp oss, bytt karriär och flyttade utomlands.

***

Kroppen talar tydligt till oss när det är dags att göra en förändring och det kan uppenbara sig på många olika sätt. Sömnproblem, ångest, trötthet och huvudvärk eller saknad av motivation och inspiration. Ibland behöver vi göra större, drastiska omställningar som sätter modet på prov men ofta räcker det med mindre, mildare förändringar såsom att tapetsera om hemma eller prioritera mer egentid i vardagen. Veckans budskap vill påminna om att våra kroppar alltid talar om för oss precis vad vi behöver, bara vi är uppmärksamma och lyssnar på det som kommer inifrån.

***

Foto av Alexandru Dinca från Pexels

Våren är en tid då naturen återigen vaknar till liv. Under en period på tre månader pågår en pånyttfödelse runt omkring oss. Blommor kämpar sig genom den varma trygga vintervilan, upp mot ljuset och friheten, trots att den bitande frosten kan återvända och bräcka dess sköra blad när som helst. Nu är en tid för risktagande, djärvhet och utmaningar. Den uppmanar oss att testa nya saker, möta våra rädslor och njuta av att vi har alla möjligheter i världen. Det finns ingenting som kan stoppa oss, våra drömmar och mål.

***

Våren är också en tid för frid, sommaren närmar sig och vi är värda en stor klapp på axeln för allt hårt arbete vi lagt ned under hösten och vintern. Framme i maj månad har naturen fullkomligt exploderat med kraft och energi och även Jack Frost har gjort sig förtjänt av en tids vila. Det är dags att börja ladda batterierna inför kommande halvår. Befinner du dig just nu i slutspurten av ett stort projekt eller har du kanske precis avslutat något, unna dig vila och fyll din fritid med saker som gör dig glad. Ge utlopp för kreativitet utan skuld för att eventuellt inte passa in i andras planer. Läs, motionera, meditera, yoga och skapa. Att städa och rensa kan också vara ett utmärkt sätt att frigöra sig från sådant som tidigare känt tungt och dröjt sig kvar. Gör plats för ny inspirerande energi och släpp taget om krav, förväntningar och oro.

***

För den trädgårdsintresserade börjar en magisk period, då det äntligen är dags att väcka trädgården till liv. Att spendera långa stunder med händerna i jorden kan vara ditt sätt att finna lugn och harmoni. Det ger också möjlighet att riktigt suga ut kraft och energi ut marken. Arbeta därför gärna utan handskar för att få extra stark kontakt.

***

Jag önskar dig en fantastisk vecka!

Följ och gilla oss gärna 🙂