Tarot för vecka 44

Tarot för vecka 44

oktober 28, 2019 0 av Helena Bengtsson

Denna vecka drog jag fem stycken tarotkort för er som läser bloggen. De översta tre korten handlar om energierna som rör sig under veckan och främst under början på veckan. Dessa kort står för utmaningarna och händelser som vi inte kommer undan, utan måste bemöta på något bra sätt. För att bäst hantera detta, se till de två nedersta korten, för det är ur deras energi och kraft vi kan finna lösningar och glädje under veckan!

ÖVRE RADEN:

DÖDEN

Här har vi kortet som står för förändringar. Det kan vara så att vi känner inom oss att vi vill göra, nyligen har gjort eller funderar på förändringar i våra liv. Sådana som skett innan och som påverkat oss att ändra i våra liv och som djupgående förändrat våra liv eller vår personlighet. Det kan vara så att vi nu prioriterar, eller vill prioritera annorlunda. Detta kan handla om relationer, arbete, ekonomi, familjen, vänner, vad vi vill lägga vår energi på och inte. Men det är viktigt att lyssna inåt under denna period och att följa ditt hjärta så du inte hamnar på villovägar. Gå inte emot dig själv! Gör det som i djupet av din Själ känns mest rätt och fullfölj dessa planer och låt denna känsla styra dig framöver. Då blir allting som det ska.

5 I STAVAR

Här kan det finnas en känsla av kamp, tävlan, skilda åsikter som krockar. Under sådana här influenser är det viktigt att avväga när man ska stå fast vid det man tycker och när samarbete och diplomati är viktigare. Ibland är det väldigt avgörande att man håller fast vid sin åsikt, sätter gränser och inte låter sig ”bli överkörd” av någon annans starkare vilja. Andra gånger är det mer värt och mer viktigt att mötas på halva vägen. Bara du själv kan avgöra när du ska sätta gränser och när du ska lyssna och gå halva vägen för att finna en lösning. Speciellt viktigt är detta i relationer. Följ din känsla och hjärtats röst även här.

9 I STAVAR

Det kan vara så att du är inne i en period där du får väldigt mycket gjort, där energin går åt, där du kämpar dig framåt och jobbar hårt för att nå dina mål. Det kan vara både modigt, uttröttande och givande på samma gång. Tillåt dig att stanna upp en stund. Skriv gärna ner eller tänk på vad du åstadkommit det sista halvåret. Det är nog mycket mer än vad du tänkt på och reflekterat över! Var STOLT över dina åstadkommanden! Var glad och stolt över allt du lärt dig, alla gånger du jobbat hårt, tagit ett steg framåt i din egen utveckling. Glöm inte bort att vila och varva ner mellan varven dock, även om du har mycket att göra så måste du ta pauser för att orka med och inte fullkomligt tömma ut dig på kraft och energi. Vistas gärna mycket i naturen, meditera, landa, lyssna på glad musik, ägna tid åt dina intressen, vänner, ha roligt. Eller bara vila och ta det lugnt om det är vad du mest av allt behöver för att återhämta dig.

NEDRE RADEN:

10 I BÄGARE

Tid till familjen, gemenskap, glädjeämnen. Umgås, känn hur sammansvetsade ni är och hur roligt ni har tillsammans! Detta är en bra tid för kalas, nöjen, firanden, tid tillsammans. Gå på bio, till badhuset, en konsert, ut på en familjemiddag eller bjud hem släkt och vänner på besök för trevlig tid tillsammans. Skratta, ha roligt, prata gamla minnen, planera nya händelser tillsammans och skapa nya minnen. Fokus på glädjen i livet, gemenskapen och den mysiga känslan av att tillhöra en grupp, en familj, en vänskapskrets eller varför inte en grupp kollegor som har trevligt ihop.

EREMITEN

Som balans till allt jag skrivit om innan, tid ihop med andra, gemenskap etc så kan man under veckan behöva egentid, tystnaden, tiden för att reflektera och gå inåt inom sig själv. Det kan ha varit så mycket intryck, lärdomar, händelser och aktiviteter omkring dig sista tiden att du inte hunnit med att vara i ditt eget sällskap, att tänka efter, känna efter, landa inombords. Så ta dig gärna den tiden nu under veckan. Har du mycket socialt omkring dig kanske du behöver stryka något ur almanackan eller så se till att få egen tid i tystnad, stäng dörren om dig, meditera, skriv och reflektera över dina tankar och ditt liv. Att skriva dagbok eller formulera dina tankar kan göra nytta för dig just nu. Eller ta ett varmt bad, tänd ljus och bara var i stillheten. Gå ut i skogen, sätt dig på en sten, drick kaffe och bara njut av löven, träden, mossan och fåglarna som flyger i skyn…

Önskar er alla en finfin vecka med mycket glädje!

/Helena

Följ och gilla oss gärna 🙂