Naturens helande kraft

Naturens helande kraft

maj 13, 2019 0 av Helena Bengtsson

En bokskog, träd i klunga som silar igenom solens värmande strålar i sitt lövverk. En äng eller åker där harar skuttar omkring i yster vårglädje. En mossig sten som inbjuder till en stunds rogivande vila ute i naturen. En porlande bäck med små stenar i olika formationer som sticker upp ur vattnet. Rådjur som betar i solnedgången på ett öppet fält. Ystra citronfjärilar som leker kurragömma i gröngräset. Änder som simmar i en damm. Vackra vita svanar som kelar i en spegelblank sjö. Ekorrar som skuttar upp och ner för en trädstam i sin iver att finna ekollon. Myror som stretar och hjälps åt att bära och samla ihop barr till sin stack. Nyckelpigor som rör sig långsamt på en röd vallmoblomma.

Ett brusande hav där vågorna slår höga mot strandens kant. En träbrygga i solnedgångens värmande gulröda ljus. En fläktande vind ute på en båt. Fullmånens vackra, starka vita ljus på en stjärnklar och mörkblå natthimmel. Ett naket kvällsdopp i en alldeles mörk tjärn.

Naturen. Så enkel och så rogivande. En plats för läkning och meditation. En plats för att samla tankarna, för att lätta hjärtat. För att andas ut och andas in. Ny kraft, ny inspiration och ny helhet. En kärlek till Livet. Till att bara vara. Att finnas till. För Naturen fanns där innan vi ens existerade. Före oss. Den är vårt hem och den är en del av oss. Vi är en del av den och dess vackra energier. Tala med träden, lyssna på deras röster. Vet att de lever så som vi gör. Att både de och vi är medvetna varelser. Jag önskar så att vi människor värnar om och kan se betydelsen i att få ha och vistas i vår älskade natur. Så att den kan finnas där med glädje, med rofylldhet och harmoni till våra kommande generationer. Till våra barn och deras barnbarn.

Följ och gilla oss gärna 🙂