Helgens tarotkort för den 4-5:e maj

Helgens tarotkort för den 4-5:e maj

maj 1, 2019 0 av Helena Bengtsson

Nu till helgen vecka 18 så har jag dragit kort till er bloggläsare ur en av mina favoritelekar, ”Gilded Tarot”. Det blev två kort för varje dag, lördag och söndag. Här delar jag med mig utav dem. Njut av din helg och må gott!

Lördagens två kort blev: Översteprästen och Tornet (omvänt)

Översteprästen är en figur som vill påminna oss om ansvar, men också om att gå in i oss själva och reflektera. Djup visdom och kunskap, även filosofisk och andlig sådan, kan komma av sådan introspektion. Så lördagen är en bra dag för sådana ting, som egen tid, att gå besöka en kyrka, meditera, läsa böcker om livet, personlig utveckling, andlighet, filosofi, psykologi, religion etc.

Tornet (omvänt)

Här kan man uppleva en period efter att mycket har ställts på sin spets i ens liv, eller så kan man bromsa upp saker och ting för att saker inte ska falla isär. Det kan handla om att man väljer att bromsa ned tempot och takten i arbetet för att inte stressa sönder sig eller bränna ut sig – om man haft ett högt tempo eller mycket att göra (både arbetsmässigt och privat). Eller så kan det handla om att man börjar tänka på hur man kan reparera saker, både fysiskt i ens omgivning (som t ex ens hem om något är trasigt, såsom möbler, inredning, bilar och cyklar). Helt enkelt kan det vara en period där man väljer att laga det som är trasigt och att reparera det som går att laga och återvinna. Att ta vara på och se det man redan har och göra det bästa utav det. Likaså kan det gälla i alla typer av relationer, som i familjen, med vänner, i kärleken och till sina barn. Man kanske kommer på sätt att ställa saker till rätta, att stärka banden och att sakta ner så att man får mer tid tillsammans och inte bara låter annat och andra aktiviteter (t ex arbete, intressen, träning osv) komma före de relationer i ens liv som är viktiga och betydelsefulla. Lördagen känns sammantaget som en dag av reflektion och eftertanke och en dag för att värdera och uppskatta det man redan har i sitt liv, både på det materiella, andliga och relationsmässiga planet.

Vi syns igen imorgon här för söndagens två tarotkort. Önskar dig en härlig och fin lördag och helg!

Söndagens två kort blev: Fyra i Bägare och Två i Mynt

Fyra i Bägare är ett kort som visar på en önskan om mer. Här finns både förnöjsamhet och en viss känsla av saknad och missnöje. Det gäller att finna ett sätt att förändra eller förhålla sig till dessa känslor. Begreppet ”mycket vill ha mer” kanske du hört talas om? Att man har mycket i sitt liv att vara tacksam för, men som människa och själ vill vi ofta utvecklas och komma vidare, ha mer utav livet. Hur kan du göra detta, hur kan du skapa och förverkliga ett liv som gör dig nöjd och lycklig? Det kan vara funderingar att ha i åtanke denna söndag. Korten vill dock inte att du ska grubbla eller oroa dig över detta. Dock kan du ta ett block och penna och sätta dig och skriva ner det som du i nuläget är nöjd med, samt också det som du önskar dig utav livet, som du vill ha mer utav. Så att du inte bara ”nöjer dig” med mindre än vad du önskar. Det är nämligen inget fel i att vilja ha mer och att komma vidare i livet. Absolut inte. Men det är viktigt med balansen och att under tiden faktiskt också fokusera på och vara tacksam över det man redan har. Annars kommer man att leva i ett konstant missnöje och med en stark inre saknad som man mår dåligt av. Vilket inte är meningen. Var självständig, jobba framåt mot det du önskar, ta för dig utav livet! Dröm högt och sätt upp mål och planer för det som är viktigt i ditt liv. Tänk på att när du ligger på dödsbädden om många år så ska du inte behöva sakna något eller känna dig missnöjd. Där kan du sätta ribban för dina önskningar. Hur skulle du vid ålderns höst velat att ditt liv artat sig? Se det framför dig och försök att i högsta mån fokusera mot, drömma dig vidare emot och nå de målen! Det är viktigt att livet ger dig lycka och välmående. Sedan kan vissa saker ta tid och ansträning, det får man vara medveten om. Men med envishet och inre driv kan man komma långt!

Två i Pentagram är kortet som vill visa på förändring och att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt. Eller två situationer, jobb eller idéer på gång och flytande tillsammans. Där den ena kompletterar den andra. Förändring och förnyelse. Tillför gärna nya element och ny kraft till ditt liv, så att du får känna dig levande och att du växer i det du är. Kanske har du funderat på något nytt intresse, eller ett nytt jobb? Nya vänner, förnyelse i kärlek och relationer. En flytt? Skapa och börja planera för det du vill göra. Eller så handlar det om att du redan har flera bollar i luften och är nöjd med det, då är mitt råd till dig att fortsätta ”jonglera” med dessa och håll dem igång. Variation och glädje är det som detta kort vill bidra med och påminna dig om att ha i ditt liv!

Följ och gilla oss gärna 🙂