Vilja eller inte

april 24, 2019 0 av Ulrika Lembke

Det som är ett väldigt vanligt förekommande tema i livet är att konfronteras med sin vilja. Man känner väldigt starkt för någon/något och kan jobba enträget för att nå fram till någon form av resultat. Det här är något som alla får möta både nu och då och det kan vara väldigt utvecklande om man förstår vad som sker och varför.

Vi är ju människor som till stor del är drivna av vårt ego (viljan) och därför glömmer vi ofta att fråga oss om motivet till viljan. Vad är det som gör att jag vill det här så intensivt? Är det för att jag inte kan få det möjligen, eller för att det skulle ge mig status eller yttre trygghet, eller är det för att mitt hjärta (själen) önskar det?

Ofta lurar vi oss själva att tro att det är i hjärtat, men så fort panik skapas runt en situation så är du avslöjad. Det är egot som talar och inget annat. Själen får aldrig panik för i själen bor bara frid. Det är när vi avslöjas på det här viset som vi har möjlighet att växa på riktigt och komma vidare till att återkoppla till hjärtat igen. Själen vet att du aldrig någonsin behöver känna oro eller rädsla eller något negativt över huvud taget, men egot som ”vill” en massa ser till att du ofta hamnar där ändå.

När du arbetar för något som din själ vet är rätt för dig så kommer du möta väldigt lite motstånd och det är ofta det som människor förknippar med att leva i flödet och det är på sätt och vis sant, men vi kan vara i flödet annars med. Även i motgång. Det handlar bara om att inte motarbeta det som sker och lära sig acceptera det som är.

Om du då stannar upp och frågar dig själv eller din själ snarare om vad du bör göra när panik uppstår eller du fastnar i negativa tankemönster så kommer du alltid få samma svar. Var lugn, du är på rätt väg. Du är alltid på rätt väg och kan aldrig välja fel, du hamnar precis där du behöver vara och upplever precis det du behöver uppleva, så när egot ger sig till känna och vill ha livet eller situationen på ett visst sätt så kan det hjälpa att tala om för sig själv att det spelar ingen roll vad jag gör för det blir ju som det ska ändå.

Behovet att vara den som styr eller behovet av kontroll bor i vårt ego. Där ligger också våra bedömningar av andra människor och deras beteenden och vårat behov att ha förklaringar på vad som sker och varför. Själen behöver aldrig några svar för själen vet och när du kan påminna dig om att det är omöjligt att hamna fel i livet så kan du lättare släppa behovet av att styra livet i en viss riktning och istället börja följa med i det som sker mer förutsättningslöst.

Det här är ett jobb som kommer pågå under hela livet mer eller mindre, men ju äldre vi blir och ju mer erfarenhet vi har så inser vi att saker och ting löser sig ju alltid till sist på det ena eller det andra sättet så varför kämpa så mycket? Vi lär oss alltså med tiden att lita på att själen vet och så slår vi dövörat till egot som så gärna vill ta kontrollen 😉

Släpp taget och lev <3

//Ulrika

Följ och gilla oss gärna 🙂